Özel Eğitim Sınıfı 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Gerze ilçesi ve ilçeye bağlı yakın köylerden taşımacılıkla gelen mevcut 10 öğrenci ile eğitime devam ediyor.
Sınıf, orta düzeyde öğrenme yetersizliği olan yani eğitilebilir öğrencilere yönelik.
8 yıl süren eğitim süreci; okuma-yazma öğretimi, resim, müzik, beden eğitimi ve toplumsal uyum gibi derslerle öğrencilerin günlük yaşantılarını kolaylaştıracak becerilerini ve yeteneklerini geliştirerek topluma kazandırılmalarını amaçlıyor. Sınıfta televizyon, teyp, vcd vb. eğitim araçları ile görsel ve duyusal eğitim yapılmakta.
Özel eğitimi bitiren öğrenciler meslek okulları ve iş okulları gibi mesleki alanlarda eğitim alarak hayata atılabiliyor.
ÖĞRENME YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLAR
Özel sınıftaki çocuklar gerek kalıtımsal, gerek çevresel (ailevi) faktörler nedeniyle öğrenme yetersizliği olan, birçoğu 3-5 kardeşe sahip, ailelerindeki diğer fertlerde de benzer sorunlar yaşayan, maddi olanaksızlıklar içerisinde öğrenciler.
BU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKALIM
Zaman zaman öğrencilerimize sosyal yardımlaşma vakfı, duyarlı veliler ve halktan yardım eli uzanmakta. Ancak çocukların giyim, harçlık gibi özel ihtiyaçları dışında zihin geliştirici yap-boz, logolar gibi oyuncaklara da gereksinimleri var.
Gereksinimler açıktan ifade edilmese de ihtiyaçların karşılanması için hayırsever vatandaşlarımızın katkısının bu çocuklara eğitim sürecinde çok faydalı olacağı aşikar.